€199,- voor een korte video?

Nee joh! Dat kan veel goedkoper.

Verschillende ondertitelbureau's hanteren verschillende tarieven voor het maken van ondertitels. Deze staan vaak niet duidelijk vermeld op de website, maar kom je pas te weten wanneer je een offerte aanvraagt.

Van dat soort vaagheid houden we niet bij Texcited. Je wil van tevoren toch precies weten wat iets gaat kosten voordat je met een partij in zee gaat? Daarom zijn we bij Texcited duidelijk over de prijzen van ondertitels:

Een video van 3 minuten ondertitelen kost €47,-

Bereken de prijs van ondertitels

Het is eigenlijk heel simpel: Hoe langer de video, hoe hoger de prijs van de ondertiteling. Bovendien zijn de kosten meer als je de ondertitels in andere taal wil laten vertalen.

Met de onderstaande rekenhulp kun je exact zien wat ondertitels kosten:

KOSTEN BEREKENEN

Ondertitels

 • *Welke taal wordt er gesproken in de video('s)?

  Andere taal nodig? Neem even contact op met ons, grote kans dat we je alsnog kunnen helpen. 

  Ik wil ondertitels in de volgende talen:

  Ik wil ondertitels in de volgende talen:

  Ik wil ondertitels in de volgende talen:

  Ik wil ondertitels in de volgende talen:

  Ik wil ondertitels in de volgende talen:

  Hoeveel minuten video in totaal?

  Selecteer het aantal minuten van alle video's samen. Is de videolengte meer dan 60 minuten? Neem dan contact op voor een passende prijsofferte.

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Wanneer moet het ondertiteld zijn?

  *Aanlevermethode:

  Kies op welke manier je de ondertitels wilt ontvangen. Andere aanlevermethode nodig? Neem contact op!

  Uitleg Aanlevermethodes Ondertitels

  Mag ook achteraf verstuurd worden naar info@texcited.com

Categorie:

Prijsopbouw ondertitels

Maar de prijsopbouw is vaak hetzelfde. Dat is ook wel logisch, want de tijd die je kwijt bent voor het maken van de ondertitels valt met enige zekerheid te voorspellen. Daarom wordt vaak de volgende formule gebruikt:

Tarief per minuut + startbedrag per bestelling

De prijs van de ondertitels valt dus samen met de lengte van de video's. Als je de totale lengte van de video's weet, dan kun je aan de hand van onderstaande tabel berekenen wat ondertitels kosten bij Texcited:

Talencombinatie

NL > NL
NL > NL
NL > EN vertaling
FR > NL vertaling

Prijs per minuut

11
11
19
21

Lengte video('s)

5 min
30 min
5 min
5 min

Totaalprijs ex. btw

€75,-
€350,-
€115,-
€125,-

Een voorbeeld:

Je hebt een interview van 20 minuten die je wil laten ondertitelen. Daarmee komt de prijs neer op:
(20 min. x €11 per min.) + €20 per bestelling = €240,-

Oftewel, het ondertitelen van een filmpje van 20 minuten kost bij Texcited €240,- ex. btw. Voor dat bedrag ontvang je nauwkeurig getimede ondertitels in dezelfde taal als de video (Nederlands of Engels). Als de ondertitels ook vertaald moeten worden dan betaal je daarvoor €8 tot €11 per minuut meer, afhankelijk van de gekozen talencombinatie.

Spoedtarief en korting

Bij Texcited kun je ook kiezen voor een ruimere of kortere deadline. Bij een spoedeisende deadline rekenen een spoedtarief, afhankelijk van de lengte van de video. Als je ons meer tijd gunt voor het maken van de ondertitels, dan geven we graag een beetje korting. 🙂

Waarom zijn er verschillen in de kosten van ondertitels?

Er zijn verschillende bedrijven die ondertitels kunnen maken en de kosten lopen heel erg uiteen.

Professionele ondertiteldiensten

Je hebt in de aftiteling van een film of tv-programma ongetwijfeld wel eens de naam InVision langs zien komen. Zij werken samen met tv-omroepen en productiemaatschappijen en bedienen het hogere segment (en daar zijn hun prijzen ook naar). OH SNAP!

Daarnaast zijn er gespecialiseerde ondertitelbureau's zoals Texcited, vaak kleine bedrijven met 1 tot 15 werknemers in dienst. Als ik voor Texcited spreek, dan hebben wij een hele efficiënte organisatie die de kosten laag weet te houden. In tegenstelling tot de gevestigde orde hebben wij geen duur pand dat betaald hoeft te worden. Wij werken sinds de start van het bedrijf in 2015 al remote. Onze ondertitelaars werken dus thuis of op een flexibele werkplek.

Ook sommige vertaalbureau's bieden een ondertiteldienst als aanvulling op hun documentvertalingen. Vaak is dit een extra service en niet hun core business, dus de kwaliteit laat soms te wensen over.

Freelancer inhuren

Het is ook mogelijk om een freelance ondertitelaar te vinden. Dit kan bijvoorbeeld een slimme student of een zelfstandige ondertitelaar zijn. Deze kun je dan op projectbasis betalen en dat is vaak de goedkoopste optie. Een freelancer kan echter niet eenvoudig aan grote opdrachten voldoen en een overvolle planning kan al snel voor leverproblemen zorgen.

Prijzen van ondertitels bij Texcited

Bij Texcited rekenen we ongeveer 40% minder dan onze concurrenten in Hilversum. Bovendien werkt het hele proces gewoon een stukje makkelijker. Geen ellenlange vragenlijst invullen om een simpele prijsopgave te krijgen.

Nee, bij Texcited kun je direct de prijs zien, bestel je in 5 klikken al je ondertitels en kun je betalen met iDEAL. Bovendien kun je zelf de deadline kiezen, dus de ondertitels zijn altijd op tijd.

Oftewel: geen verrassingen, maar gewoon een goede, efficiënte service